Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Historie » Sezona podzim 15

JZD Slivenec - Klamovská Skvadra 2:3 (0:1)

publikováno 04.09.2015 (aktualizováno 05.04.2016)

Bojovné utkání, kde se valily útoky na obě strany a výhra našeho týmu, který do toho dal víc srdíčka!

Utkání odehráno: 01.09.2015 19:30

Hřiště: Slivenec

Hráči: Dejvis, Petr Borec, Regalos, Petr st., makimov, serg, Vooda, Kamenda, Pavel

Nejlepší Hráči KS: 

Branky: Petr Borec 2 (1x pen., makimov), makimov (Petr Borec)

 

Jelikož jsme přes léto přeci jen něco věnovali přípravě a tréninky přesunuli na venkovní hřiště, tak jsme asi všichni byli zvědaví na první zápas. Ten jsme odehráli na Slivenci s domácím celkem JZD Slivenec. Sešlo se nás celých 9, což byl asi ideální počet vzhledem k tomu, že přeci jen s fyzičkou to není úplně ono po prázdninách. Podle statistik z minulé sezóny se dalo očekávat, že nás čeká tým, který by se měl pohybovat v první polovině tabulky. A vzhledem k tomu, že se jednalo o mladší sestavu, dalo se očekávat, že bude soupeř nejspíš hodně běhavej.

Zápas začal poměrně opatrně a bylo znát, že se jedná o první zápas sezony. Na obou stranách hodně nepřesností. Soupeř byl opravdu hodně běhavej a tlačil se hodně dopředu ve 3 někdy i 4 lidech. Naštěstí většinou řešil špatně finální fázi a tak se do úplně vyložených šancí nedostával a vše většinou stihla odebrat naše obrana, nebo se nepřesností připravili o balon sami. Po úvodním oklepání jsme se začali i my prosazovat směrem dopředu a to i díky tomu, že soupeř nebránil úplně zodpovědně občas. K první větší šance jsme se dostali kolem 10. minuty, ale ještě bez efektu. To se změnilo ve 13. minutě, kdy na půlce pěkně vybojoval balon Pavem, nahrál na levé křídlo Míšovi, který se prokličkoval z úhlu až do vápna soupeře, který skluzem sice zasáhl nejprve balon, ale následně i Míšu sestřelil k zemi a byla nařízena penalta (dle pravidel malé kopané správně nařízená penalta i když ve velkém fotbale by se asi nepískala). Už do té doby zvláštně pískající rozhodčí staví balon 3, nebo 4 metry za vápno (dle pravidel je penalta ze 7 metrů, tj. cca 1 metr za vápnem) a i když je to taková prodloužená penalta, tak jí Petr Regal ml. nekompromisní ranou do levé části brány proměnil. Následovali dohady a rozčilování soupeře nad správností penalty, ale nic se měnit nemohlo. 1:0! Následovala hra nahoru dolů. Supeř stále hrozil rychlými útoky ve 3-4 lidech, ketré ale stále končili jejich nepřesností, případně na kopačkách naší obrany a když už se dostali k zakončení vše vyřešil Dejvis v bráně. Za zmínku stojí snad jen ještě šance Petra Regala ml., kdy nejprve ve 24. minutě těsně minul odkrytou bránu po úniku a přesné nahrávce Míši po levém křídle a když v posledních vteřinách v další velké šanci třefim opět Petr Regal ml. jen spojnici břevna a tyče, tak skončil poločas hubeným vedením 1:0!

Do druhého poločasu vstoupil soupeř hodně nabuzeně a začal nás hodně tlačit a ve 34. minutě to už už vypadalo na vyrovnání, ale krásnou střelu do šibenice krásně vyškrábl Dejvis. Nám se opět dařilo rychlými protiútoky ohrožovat soupeřovu bránu a ve 36. minutě chybělo ke gólu opravdu málo, když Míša trefil ven břevno. Následovali šance na obou stranách, ale bez úspěchu. To se změnilo ve 44. minutě, kdy se poprvé podařilo prosadit soupeři a srovnal na 1:1. Dříve by nás to asi položilo psychicky, ale tentokrát nás to možná spíš nakoplo. hned minuto po obdrženém gólu se do šance dostával Petr Regal St. a soupeř ho zastavil jen faulem těsně před vápnem. Následný přímí kop rozehrál Petr Regal ml. doprava na Míšu, kterému ke gólu chyběla jen troška štěstí. ve 47. minutě jsme se už ale dočkali, když Míša zatáhl balon po levém křídle a našel přesnou nahrávkou Petra Regama ml. a tan nekompromisně poslal Skvadru opět do vedení. 2:1! Soupeř už začínal dávat do útoku víc a víc energie a na vracení a obranu už neměl moc sil. Dejvis i obrana ale soupeře zatím měli pod kontrolou , i když někdy i s trochou štěstí při některých závarech. Naopak na naší straně po tyčce Petra Regala ml. jsme si mohli do kolonky branková konstrukce napsat už třetí čárku. Pět minut před koncem se ale už zdálo, že jsme zasadili soupeři poslední ránu z milosti, když do otevřené obrany opět pádila naše útočná dvojice Petr Regal ml. a Míša, kteří si tentokrát vyměnili role z druhého gólu a Míša tak poslal Skvadru do dvoubrankového vedení. Bohužel ve 56. minutě tedy skoro po rozehrání následoval rok pro soupeře a když balon, který prošel skoro celým vápnem poslal do brány hráč soupeře, bylo o nervy na závěr postaráno 3:2.. Do útoků soupeře se už přidával i brankář, ale naštěstí vše opět řešila obrana, případně Dejvis v bráně. I my měli dalších pár vyloženejch šancí, ale také bez úspěchu. A když Kuba, po přesném dlouhém autu Michala, hlavou poslal míč z cca 8mi metrů těsně vedle odkryté brány, tak zazněl konečný hvizd a mohli jsme slavit dobrý vstup do sezóny a vybojovanou výhru 3:2! Výborný bojový výkon celého týmu!

Snad jediné co bylo kaňkou na tomto zápase byl opravdu velmi špatný rozhodčí, který vůbec svou funkci nezvládal a kolikrát jsme ani nechápali nikdo co píská, nebo naopak nepíská. Byl špatný na obě strany, takže asi fér, ale víc takových radši už nebrat . Co se naší hry týká, myslím, že bylo znát, že jsme přeci jen něco věnovali přípravě a neflákali se dva měsíce bez balónu. Hra byla uspořádanější než minulo sezonu, a i když chvílemi to pořád skřípe, tak je to lepší a lepší. Věřme, že na náš výkon navážeme a budeme se fotbalem dál bavit a budeme hrát lépe a lépe a hlavně vyhrávat. V příštím kole nás čeká tým ZAK Praha, se kterým jsme hloupě a těsně prohráli minulý podzim (1:2) a máme jim co vracet! Tak dát bolístky z tohoto zápasu k ledu a příští zápas v plné síle a plní odhodlání! :)     

 

Komentář Rozhodčího: Poměrně dobré utkání se spoustou šancí a nad úroveň 8. ligy. Slivenec téměř dosáhl na remízu, ale hosté prokázali větší klid v koncovce. 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil PetrBorec | 05.09.2015 11:33
Je to až na střední počet překlepů ok :-)
Zajímavé je, že jsem si po zápase myslel, že jsme vedli 2:0

Aktualita

Konečné výsledky sezony Jaro 2023
Konečné výsledky sezony JARO 2023:   !!!Klamovská Skvadra se loučí se svým dlouholetým účinkováním v klasické HL výhrou a udržením se ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2345
6 789101112
13 141516171819
20 212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz