Úvod » Historie » Sezóna jaro 16

Rumburaci - Klamovská Skvadra 2:2 (1:2)

publikováno 05.05.2016 (aktualizováno 09.09.2016)

Tvrdé a bojovné utkání, kde jsme o bod přišli až v posledních minutách!

Utkání odehráno: 04.05.2016 18:15

Hřiště:  Mikulovka

Hráči: Dejvis, serg, Vooda, efim, PetrBorec, Petr st., slavista, OGGY, kamenda

Nejlepší Hráči KS: 

Branky: kamenda, OGGY

ŽK : 

V šestém kole nás čekal soupeř Rumburaci. Podle předchozích výsledků se dal očekávat vyrovnaný souboj, který se sehrál opět na Mikulovce. Za Skvadru nastoupila také nová, zcela čerstvá, posila v podobě Martina (OGGY), pro kterého to byl první zápas v Hanspaulce. I s ním se nás sešlo 9 kusů, takže se třemi lidmi na střídání. Soupeř měl dva kusy na střídačce a měl evidentní váhovou i silovou převahu. Za zmínku stojí také počasí, protože celý den prakticky bez přestání pršelo a přestalo až tak hodinu před zápasem, tak jsme vyhlíželi k nebi a doufali, že zase nezačne. Každopádně terén i počasí je pro oba týmy stejný a tak se mohlo začít hrát.

Soupeř hned od začátku byl velmi nepříjemný. Nakopával delší balony na největšího a asi i nejtěžšího hráče na hřišti, který si s balonem dobře rozuměl a odstavit ho od něj byl skoro nadlidský úkol, ale Sergey se ho zmocnil prvotřídně a prakticky celý zápas tohoto hráče zuby nehty bránil a otravoval. Soupeř byl ale dobý i na balonu a měl celkem dobrý přechod na naší polovinu a tak byli vidět, že to bude hodně náročný zápas hlavně pro naši obranu. Tak naštěstí odolávala a dařilo se jí soupeře nepouštět do vyložených šancí a když už se ke koncovce soupeř dostal, tak byla nepřesná, nebo jí zlikvidoval Míra v bráně. A právě míra založil v 11. minutě dlouhým nákopem brejk po kterém se sami před gólmana dostali Petr Regal ml. a Kamenda. První jmenovaný hezky přiklepl balon Kamendovi a ten uklidil balon do prázdné brány! 1:0! A tak jsme udeřili z asi první vážnější šance, kterou jsme měli. Soupeř ale dále pokračoval ve své usilovné a chvílemi i tvrdé, ale férové hře a tlačil se na naší bránu. Do vyložených šancí se nedostával, ale často nebezpečně pálil i větší vzdáleností mezi půlící čárou a vápnem. Naštěstí často mimo tři tyče a když už přesně, tak se blýskl zákrokem Míra, nebo se podařilo balon zblokovat. My jsme se ale už taky sem tam dostávali do šancí i když nám celkem činil problém přechod z urputné obrany dopředu a často díky dobrému obsazování soupeře už při naší rozehrávce (to je to co my bohužel stále neumíme) nezbývalo než od brány kopat dlouhé balóny dopředu, ze kterých se určitě větší polovina dostala ihned k soupeři. I když to neodpovídalo celkovému obrazu hry, podařilo se nám ve 25. minutě zvýšit náskok. Po jednom z našich útoků si balon na hranici vápna rovnal na střelu kapitán Petr Regal ml., ale než stihl vystřelit doběhl k míči lépe postavený Martin, kapitán mu balon přenechal a ten nechytatelnou střelou k levé tyči poslal Skvadru svým premiérovým gólem v Hanspaulce do vedení 2:0! Soupeř ale stále nepolevoval a i za nepříznivého stavu neustával v urputném dobývání naší brány a bohužel zhruba minutu před koncem poločasu se z jedné ze střel ze střední vzdálenosti trefil přesně a snížil na 2:1. Pak už přišlo vysvobození v podobě poločasové přestávky.

O poločase jsme si řekli, že je to náročné, ale musíme dál makat naplno a urputně bránit, protože soupeř byl dopředu opravdu od začátku velmi nebezpečný. A to se ukázalo i na začátku druhého poločasu, kdy se kolem 33. minuty soupeř dostal zprava nekryt ke střele, ale Míra měl bránu dobře postavenou a tak se jen otočil za balonem, který orazítkoval tyč a přes vápno odlétl až na aut na levou stranu hřiště. I tak jsme dále bojovali a bránil se co to jen šlo a vesměs se to dařilo i když síly docházeli a Míra tak měl víc a víc práce, ale chytal výborně. Sice se mu nepovedl jeden odkop kolem půlky druhá půle, ale následná hlavička do odkryté brány šla naštěstí kousek vedle brány. I soupeři ale docházeli díly a my se dostávali častěji k zakončení. Jednu z tutovek měl Jakub, který po Efimově autu byl nepokryt na bližší tyči, ale balon mu nesedl ideálně a skončil kousek nad brankou. Další šance měli také Oba Petrové Regalové, ale i jejich šance skončili u gólmana, případně sražené obranou. Největší šanci na pojistku výhry měl cca 2 minuty před koncem Efim ke kterému se dostal balon po závaru před bránou a stál sám před prázdnou bránou, ale zhruba ze dvou metrů trefil pouze vnitřní tyč. Následně se bohužel potvrdilo staré známe pravidlo "nedáš - dostaneš". Hned z protiútoku vybojoval soupeř nejprve roh, který rozehrál prudkým stříleným centrem kousek nad zemí přímo před bránu, balon z voleje odkopával přes nohu u bližší tyče Jakub, ale bohužel trefil jen dotírajícího soupeře, balon se pak odrazil velmi nešikovně a soupeř s obrovskou dávkou štěstí doklepl míč do brány a minutu před koncem vyrovnal na 2:2. Ještě v posledních vteřinách jsme mohli strhnout výhru na naší stranu, ale proti střele kapitána Petra Regala ml. z úhlu zasáhl dobře brankář soupeře a pak už rozhodčí ukončil zápas, kde jsme bohužel v posledních minutách přišli o jeden bod.

Zápas to byl tvrdý, bojovný, ale férový. Naše obrana šlapala na 110% chvílemi a když už nemohla, blýsknul se Míra v bráně, V koncovce nám naopak chybělo trochu toho štěstíčka, ale to jsme si zase vybrali občas vzadu jako při tyčce na začátku druhé půle. Remíza byla vzhledem k výkonu soupeře zasloužená, ale i tak to zamrzí, když výhra byla tak blízko. Nezbývá než doufat, že v takto bojovných výkonech budeme pokračovat i nadále a také, že pro nás Martin, jakož to nová posila bude stejným přínosem jako v tomto zápase, kde nejen že dal gól, ale celkově odehrál velmi dobrý zápas, bez chyb. Jen tak dál!          

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Konečné výsledky sezony Jaro 2023
Konečné výsledky sezony JARO 2023:   !!!Klamovská Skvadra se loučí se svým dlouholetým účinkováním v klasické HL výhrou a udržením se ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2345
6 789101112
13 141516171819
20 212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz