Úvod » Historie » Sezóna podzim 16

Rošambo vs. Klamovská Skvadra 2:5 (0:1)

publikováno 04.10.2016 (aktualizováno 01.10.2017)

Vydřené a utrpěné vítězství nad oslabeným soupeřem.

Utkání odehráno: 03.10.2016 20:15

Hřiště: Motorlet

Hráči: Dejvis, Petr Borec, OGGY, Vooda, serg, slavista, makimov, Petr st.

Nejlepší Hráči KS: 

Branky: , Petr st. 2 (serg, Petr Borec), Vooda (Petr Borec), Petr Borec (makimov), makimov

 

Ke čtvrtému kolu jsme se vydali na velmi neoblíbené hřiště Motorletu, kde se nám nikdy nehrálo dobře. Vše bylo ještě umocněno tím, že celé odpoledne pršelo a propršela také více než polovina zápasu. Sešlo se nás opět 8, jak už bývá tuto sezonu zvykem. Pozitivně nás naladila informace od soupeře, že se sejdou pouze v 5ti lidech, tedy oslaben o jednoho hráče v poli a bude hrát jen 4+1 samozřejmě bez střídání. Plni optimismu jsme se tedy mohli vrhnout do zápasu.

Už od začátku zápasu jsme ale zjistili, že soupeř rozhodně nedá svou kůži lacino a také,že je fyzicky i technicky velmi dobře vybaven. Nám naopak jakoby dělal jeden hráč navíc větší problémy, než kdyby se hrálo v plném počtu. Měli jsme problém s přebíráním hráčů v pohybu do naší obrany a celkově se soupeř dostával k mnohem víc šancím než my a to skoro celý první poločas. Naštěstí Míra v bráně chytal první třicetiminutovku bezchybně a ani jednu z mnoha šancí soupeře za svá záda nepustil. My jsme se naopak dost ostudně dostávali do šancí proti oslabenému soupeři jen sporadicky. Kombinaci nám soupeř svým pohybem ani ve čtyřech moc nedovolil a dlouhé pasy na útočníky, které se za deštivého počasí velmi špatně zpracovávají nám také moc nepomáhali. Naštěstí nám ale přeci jen jedna akce v první půli vyšla a to zhruba 5 minut před koncem poločasu, kdy se na levé stravě uvolnil Sergey, přesně nacentroval a Petr Regal st. se hlavou trefil přesně do levé šibenice a gólman neměl šanci. 1:0. Šli jsme tak na pauzu s tím nejtěsnějším vedením.

Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého ani ve druhé půlce a že budeme muset pořád hrát naplno. Soupeř zatím vypadal, že mu ani ve čtyřech síly vůbec nedocházejí, na rozdíl od nás. Bohužel po několika náznacích šance se soupeři podařilo vyrovnat už ve zhruba 5. minutě druhého poločasu. Nakopnutý balón z levé strany se nešikovně odrazil do vápna, kde se nepodařilo pokrýt hráče soupeře a ten skákavý balon z otočky trefil přesně k tyči. 1:1. Vzhledem k soupeřovu nasazení to s námi nevypadalo nejlépe. Naštěstí se soupeři pomalu začínali také docházet síly a my se tak začínali dostávat více  do kombinace a tím do šancí a občas i do přečíslení. Jedno takové přečíslení 3 na 2 se podařilo proměnit v gól zhruba ve 12. minutě, kdy se na dva obránce řítili Dejvis, Petr Regal ml. a Kuba. Posledně jmenovaná nahrál z leva na pravou stranu Petrovi, ten míč následně poslal zpátky na Kubu, který z první poslal levačkou balón na bránu a ten prošel pod nohama jak obránci soupeře, tak šikovně clonícímu Dejvisovi, tak i gólmanovi. 2:1. Soupeř to tak ale nechtěl nechat a na naší bránu se opět valil útok za útokem a chvílemi jsme nevěděli kam skočit dřív a rozhodně to nevypadalo, že je soupeře v poli o jednoho míň. Několikrát bylo nutné i ve snaze zabránit vyložené šanci faulovat soupeře, což vedlo k několika standartkám v nebezpečné blízkosti. Z jedné trefil soupeř spojnici tyče a břevna, z další jen břevno a i pár dalších bylo velmi nebezpečných a t těchto šancí plynoucí rohy nebo auty, což bylo také velké nebezpečí.. Naštěstí všechny výrazné šance buďto zlikvidoval skvěle chytající Míra, nebo šli těsně vedle. V této asi pětiminutovce jsme měli dá se říct víc štěstí než rozumu, ale podstatné bylo, že jsme tento obrovský tlak přečkali bez obdrženého gólu. Naopak se nám podařilo využít jeden z brejků do otevřené soupeřovi obrany. Bylo asi 10 minut do konce zápasu, když jsme opět hezky sehráli přečíslení a po přesné nahrávce od kapitána Petra Regala ml. se bez problémů prosadil nekrytý Petr Regal st. 3:1. Následovalo z naší strany lehké uklidnění a vystřídalo se na obou stranách pár šancí bez gólů. Gól ale přišel asi 5 minut před koncem nečekaně a z nenadání do naší brány. Soupeř rozehrál balon na vysunutého hráče z vlastní poloviny, Míra proti němu vyběhl, ale na poslední chvíli se rozumně rozhodl, že do souboje nepůjde tak, aby zranil soupeře nebo sebe. Bohužel se mu nepovedlo při tom zasáhnout balón a jelikož se míče nedotkl ani soupeř, tak ten se dokutálel až k pravé tyčce naší brány. 3:2. Už evidentně vyčerpaný soupeř se ještě pokusil vše vrhnout do útoku, ale my už jsme si je pohlídali a naopak se nám během posledních minut podařilo zasadit soupeři dva finální údery. Nejprve se cca 2 minuty před koncem prosadil po nahrávce od Míši kapitán Petr Regal ml. do prázdné brány 4:2. V poslední minutě se pak ještě po vybojovaném míči individuálně prosadil Míša, který přehodil, po jeho předchozí střele, ležícího brankáře. 5:2. Víc se toho naštěstí nestalo a my mohli slavit.

Výhra to byla opravdu utrpěná na to, že jsme hráli proti čtyřem v poli a ještě jsme měli 2 lidi na střídání. Soupeř se ale o to více semknul a byl více než nepříjemný a houževnatý. Naštěstí měl v koncovce občas smůlu a hlavně ho vychytával výborný Míra v bráně, který je asi hlavním strůjcem naší výhry. Každopádně i takto vydřené a utrpěné výhry se počítají a doufejme, že na vítěznou vlno navážeme už příští týden.        

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Vooda | 09.10.2016 15:08
No na jednu stranu s tebou Petře souhlasim v tom, že tým co hraje ve 4 nemá co ztratit a taky si myslim, že se víc stmelí. Naopak v našich hlavách od začátku byla taková ta myšlenka, že prostě musíme vyhrát a čím déle se nedařilo soupeře přehrát a dát gól, tím nervóznější jsme byli a taky sme měli obrovský trable s přebíráním hráčů tím jedním "volným" hráčem od nás.
Co se týká výrazu utrpěné vítězství, tak tím mám na myslim, že to nebylo zdaleka tak jednoduché jak by výsledek napovídal a taky sem to tím tak nějak chtěl "zdramatizovat" Jinak šancí měli dost a v některých případech sem tahal pomocí faulu za záchranou brzdu na poslední chvíli a možná sem si i zasloužil za některý ze zákroků kartu, ale nešlo to jinak...Myslim, že pro nás bylo nejdůležitější, že soupeři docházeli ke konci rychle síly.
Co se týká sebedůvěry a nervozity, tak musim naprosto souhlasit... Občas to až vypadá, že by sme potřebovali mít klubového psychologa :D
Osobní profil Petr st. | 08.10.2016 19:35
Kubo, díky za tvoje komentáře. Oceňuju, že někdo v dnešní době si dokáže najít čas na takovéto hodnocení a hlavně, že dokážeš v zápalu boje ještě zachovat v hlavě (mobilu ) všechna fakta o utkání. Přesto bych měl nějakou výhradu k takovému hodnocení. Předně bych ho nenazýval utrpěným. Já vím, že má naše hra celou řadu nedostatků. Také vůbec nechci snižovat Mírovy zásluhy. Ale myslím, že trocha sebevědomí by nám neuškodila. Co tím mám na mysli. Sám jsem několikrát hrál v mužstvu, kdy jsme byli 4 proti 5. A musím říct, že se hraje docela dobře, protože z hráčů oslabeného mužstva spadne nervozita. Funguje to tak, že si takový hráč v hlavě omluví případnou prohru a dovolí si věci, které si za normálního stavu nedovolí. Hraje se prostě lehčeji. I když je to samozřejmě fyzicky náročnější. Vím, že soupeř nastřelil břevno. Ale bylo to ze standardky, takže to o jeho převaze nic nevypovídá. Vyhráli jsem o tři góly, což docela dobře odpovídá převaze o jednoho hráče. Já bych hodnotil tento zápas za dobře zvládnutý. Jarda Jágr na otázku o rozdílu mezi úspěchem a neúspěchem řekl pravdivou větu. "Vole, je to vo sebevědomí". A myslím, že to je přesně to, co naše mužstvo potřebuje. Spousta zmatků a nepřesností v naší hře je, dle mého soudu, v hlavě a ne v nohách. Přestože píšu tuhle poznámku, ještě jednou, Kubo, díky za tvoje komentáře.
Osobní profil slavista | 08.10.2016 7:07
Dobrá práce, pěkně napsáno, hned to dostane celá rodina jako povinnou četbu

Aktualita

Konečné výsledky sezony Jaro 2023
Konečné výsledky sezony JARO 2023:   !!!Klamovská Skvadra se loučí se svým dlouholetým účinkováním v klasické HL výhrou a udržením se ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  1 2345
6 789101112
13 141516171819
20 212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery